Baguettens land

Regeringschefen i Frankrig er premierministeren, som udnævnes af præsidenten. Den nuværende premierminister er Édouard Philippe, som blev udnævnt af Emmanuel Macron den 15. maj 2017.

Premierministeren er leder af den franske regering og er ansvarlig for at gennemføre præsidentens politik. Han eller hun er også formand for Ministerrådet, som er det franske kabinet.

Premierministeren udnævnes af præsidenten, som kan vælge, hvem han eller hun vil. Premierministeren skal dog godkendes af nationalforsamlingen, som er parlamentets underhus.

Premierministeren har en række vigtige ansvarsområder, herunder at føre tilsyn med regeringens bureaukrati, udarbejde og fremlægge budgettet for parlamentet og forvalte forbindelserne med andre lande.

Hvem er Frankrigs overhoved?

Frankrigs leder er præsident Emmanuel Macron. Han blev valgt i 2017 og er i gang med sin femårige embedsperiode. Før Macron blev præsident, var han minister for økonomi, industri og digitale anliggender fra 2014 til 2016. Før det var han medlem af den franske nationalforsamling fra 2012 til 2014.